// WILLIAM LOCKIE .

William Lockie

William Lockie, opgericht in 1874, is van oudsher een nostalgisch schots familiebedrijf doordrenkt van rijke geschiedenis en eeuwenoude traditie. De ‘Lockies’’ oftewel de schotse familie achter het merk staan bekend als dé beste vaklui op lamswollen truien gebied. En met de beste, bedoelen we ook echt dé beste. Ze leveren al decennia lang het zachtste, mooiste en meest luxueuze breiwerk ter wereld. Mede hierdoor is William Lockie trui echt een klasse apart.

Het geheim van het merk zit hem in het eeuwenoude gebruik van de hoogste kwaliteit grondstoffen gecombineerd met subliem vakmanschap. Elk kledingstuk wordt stuk voor stuk met de hand gebreid waarbij enkel en alleen de allermooiste lamswol wordt gebruikt. Hoe dit in zijn werk gaat lees je hieronder!

William Lockie Trui: nostalgisch Schotse kwaliteit

Deze hoogwaardig Schotse William Lockie truien worden gebreid van de zachte wol uit Zuid Australië afkomstig van het “Pedigree” schaap. Deze schapen zijn wereldberoemd om hun unieke wol. Ze worden dan ook speciaal gefokt voor hun hoogwaardige kwaliteit.

De wol wordt getwijnd tot een dubbele draad die de William Lockie trui zijn sterkte en warmte geeft. Daarna wordt de manchet met de hand vastgezet. Dit handwerk benadrukt nog maar eens de exclusiviteit en het sublieme maatwerk wat er aan te pas komt. Tevens wordt elk exemplaar gewassen om krimping te voorkomen en worden ze gestoomd. Ten slotte wordt elk stuk nagelopen op weeffouten en indien nodig hersteld.

Door dit nauwkeurige proces is het praktisch onmogelijk dat de William Lockie trui zijn vorm zal verliezen of zal gaan pillen. Bovendien wordt het breiwerk op speciale William Lockie frames met een strakke spanning uitgevoerd. Hierdoor is elke klant gegarandeerd van dezelfde superieure kwaliteit. Of je nou een William Lockie trui koopt in London, Hong Kong of Hilversum. Elke trui wordt gedistribueerd vanuit het hoofdkantoor in Hawick. Iedere trui is met dezelfde passie en liefde gemaakt en dat is te zien!

William Lockie truien in de Cambridge New Style collectie

Een William Lockie trui mag niet ontbreken in de garderobe van een echte heer. Deze truien zijn er voor de jonge man in de bloei van zijn leven, maar ook voor de klassieke heer. Beide doen er verstandig aan om te investeren in één of meerdere exemplaren. Ze zijn ideaal om te dragen op een winterse avond met een goed glas whiskey erbij. Het is een echte must have voor als je jezelf een upgrade wilt geven.

De truien zijn niet alleen zeer geschikt om je lekker warm te houden zittende voor de openhaard. Ze zijn ook uitermate geschikt voor outdoor gelegenheden als je iets warms en comfortabels wilt dragen met een hoog stijl en klasse gehalte. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijk etentje, als je de stad in gaat met vrienden of een outdoor activiteit gaat verrichten.

Heb je een zakelijke etentje? Kies dan voor een effen overhemd van bijvoorbeeld John Miller onder je William Lockie trui voor een casual-chique uitstraling. Waarin jij je een echte heer zult voelen. Wil je voor een wat nonchalanter look gaan? Houd het dan simpel. Bijvoorbeeld met een wit shirt ondershirt in combinatie met een witte sneaker en een Hiltl broek om het af te maken.

In ons assortiment in Hilversum hebben wij vooral effen lamswollen pullovers. Deze zijn verkrijgbaar in een V-hals of ronde hals variant. De kledingmaten lopen van M tot 3XL. Bovendien zijn ze beschikbaar in uitlopende kleuren van enorm kleurrijk en uitdagend tot standaard en ingetogen.

Shop de mooiste William Lockie truien voor jouw garderobe!

Op zoek naar dé trui voor een frisse zomerse avond of een knusse winterse nacht? Wij zijn ervan overtuigd dat je na het zien, voelen en beleven van onze William Lockie collectie direct verkocht bent. 

Geïnteresseerd in dit fantastische nostalgische merk en wil je inspiratie opdoen? Bekijk ons volledige aanbod in onze online collectie. Ervaar je het meest luxueuze breiwerk ter wereld liever direct op je huid? Stap onze winkel binnen aan de Gijsbrecht van Amstelststraat 167 – 169 te Hilversum

Menu